W dużym garnku umieść kości wieprzowe i drobiowe, plastry imbiru i marchewki, przekrojoną główkę czosnku, przekrojoną papryczkę chilli, grzyby shiitake, wodorost kombu, goździki i gwiazdkę anyżu. Zalej wszystko zimną wodą (około 2 litry), aby przykryć składniki.
Doprowadź do wrzenia, a następnie wyjmij wodorost kombu. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj na małym ogniu przez 6 godzin.
Ugotowany bulion przecedź przez sito, dopraw sosem sojowym i sake. Dodaj serek Philadelphia, mieszając aż do całkowitego połączenia składników.
Grzyby shiitake pokrój w cienkie plasterki i odłóż na bok.
Na patelni rozgrzej olej roślinny, dodaj mieloną wołowinę, dopraw solą i pieprzem. Smaż na mocnym ogniu, aż mięso się zrumieni. Dodaj starty imbir i przeciśnięty czosnek, dopraw sosem sojowym i rybnym. Smaż przez kolejne 3 minuty.
Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i gotuj przez 5 minut. Następnie zanurz je w zimnej wodzie, aby ułatwić obieranie. Obierz jajka i przekrój każde na pół.
Makaron ramen ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Do miseczek wyłóż ugotowany makaron, mięso, połówki jajek, kilka plasterków grzybów shiitake i marchewkę pokrojoną w zapałki. Zalej całość gorącym bulionem.
Udekoruj danie dwoma kleksami serka Philadelphia, płatkami chilli, kolendrą i szczypiorkiem.