Składniki na ciasto naleśnikowe:
Krem:
Dodatki:
Przygotuj naleśniki:
1. Wbij do miski dwa jajka, dodaj cukier waniliowy, cukier, mleko oraz mąkę. Miksuj, aż masa będzie jednolita. Odstaw ciasto na 10-15 minut, aby odpoczęło.
2. Wylej porcję ciasta na rozgrzaną patelnię naleśnikową. Smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor a następnie odstaw je do wystudzenia.
3. Schłodzoną śmietankę ubij wraz z cukrem pudrem. Dodaj serek Philadelphia i delikatnie wymieszaj, aż masa będzie gładka.
Złóż tort naleśnikowy:
4. Boki i dno tortownicy wyłóż naleśnikami. Na dno połóż dodatkowy placek i wyłóż porcję kremu. Dodaj maliny, przykryj naleśnikiem i nałóż kolejną warstwę kremu, tym razem z jeżynami. Powtarzaj te czynności 4 razy. Ostatnią warstwą powinien być naleśnik.
5. Zawiń wystające brzegi naleśników do środka i wstaw tort do lodówki na minimum godzinę. Po schłodzeniu usuń rant tortownicy. Udekoruj tort jeżynami i malinami, a następnie pokrój na porcje.