Makaron w pomidorach

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 250 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 200 g makaronu penne
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 400 g pomidorów krojonych z puszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szalotka
  • 6 gałązek bazylii
  • 5 g oregano
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania posiekaj drobno czosnek i szalotkę.

2. Na patelni rozgrzej masło, oliwę i zeszklij na nich cebulę oraz czosnek. Dołóż pomidory z puszki, dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Zamieszaj i gotuj bez przykrycia na małym ogniu przez 5 minut. Na koniec dodaj 100 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem. Całość dokładnie wymieszaj. Do sosu dołóż ugotowany makaron, zamieszaj i przełóż na półmisek.

3. Danie udekoruj listkami bazylii oraz pozostałym serkiem Philadelphia ze szczypiorkiem.

Mam ochotę na

Wołowina zapiekana w cieście francuskim
Wołowina zapiekana w cieście francuskim
czas przygotowania: 75 minut
Quiche lorraine
Quiche lorraine
czas przygotowania: 30 minut + czas pieczenia
Sernik cynamonowy
Sernik cynamonowy
czas przygotowania: 90 minut
Spaghetti z leśnymi grzybami
Spaghetti z leśnymi grzybami
czas przygotowania: 20 minut
Koreańskie placuszki hotteok
Koreańskie placuszki hotteok
czas przygotowania: 40 minut + czas wyrastania ciasta