Utrzyj przy pomocy miksera serek Philadelphia Original z masłem na gładką masę. Dodaj cukier, a następnie jajko oraz pastę waniliową i miksuj przez kolejne 1,5 minuty.
Mąkę wraz z proszkiem przesiej i dodawaj stopniowo do masy. Ciasto wstaw do lodówki na minimum godzinę.
W międzyczasie nagrzej piekarnik do 180°C, a blachę wyłóż papierem do pieczenia. Posyp dłonie mąką i uformuj z ciasta kulki wielkości połowy orzecha włoskiego. Ułóż je na blasze i lekko spłaszcz.
Piecz 10 minut lub do momentu zarumienienia się krawędzi ciasteczek. Ostudź. Serek Philadelphia Milka przełóż do rękawa cukierniczego.
Oddziel połowę ciasteczek i wyciśnij na każde z nich porcję serka z rękawa (na płaską stronę). Połóż na nie pozostałe ciastka, delikatnie dociskając, żeby się skleiły. Resztę serka wykorzystaj do ozdobienia przekładanych ciasteczek z wierzchu.