Ciasteczka z serkiem Philadelphia

Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 120 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 175 g serka Philadelphia Milka
  • 110 g masła
  • 200 g cukru drobnego
  • 220 g mąki
  • 1 jajko
  • 5 g pasty waniliowej
  • 2 g proszku do pieczenia

Sposób przygotowania

  1. Utrzyj przy pomocy miksera serek Philadelphia Original z masłem na gładką masę. Dodaj cukier, a następnie jajko oraz pastę waniliową i miksuj przez kolejne 1,5 minuty.
  2. Mąkę wraz z proszkiem przesiej i dodawaj stopniowo do masy. Ciasto wstaw do lodówki na minimum godzinę.
  3. W międzyczasie nagrzej piekarnik do 180°C, a blachę wyłóż papierem do pieczenia. Posyp dłonie mąką i uformuj z ciasta kulki wielkości połowy orzecha włoskiego. Ułóż je na blasze i lekko spłaszcz.
  4. Piecz 10 minut lub do momentu zarumienienia się krawędzi ciasteczek. Ostudź. Serek Philadelphia Milka przełóż do rękawa cukierniczego.
  5. Oddziel połowę ciasteczek i wyciśnij na każde z nich porcję serka z rękawa (na płaską stronę). Połóż na nie pozostałe ciastka, delikatnie dociskając, żeby się skleiły. Resztę serka wykorzystaj do ozdobienia przekładanych ciasteczek z wierzchu.

Mam ochotę na

Winogrona i pomidory w serze
Winogrona i pomidory w serze
czas przygotowania: 40 minut
Azjatycki naleśnik
Azjatycki naleśnik
czas przygotowania: 30 minut
Panna cotta z bezą lawendową
Panna cotta z bezą lawendową
czas przygotowania: 4 godziny
Zupa warzywna
Zupa warzywna
czas przygotowania: 30 minut
Pierniczki dla Mikołaja
Pierniczki dla Mikołaja
czas przygotowania: 120 minut