Mus czekoladowo-śmietankowy

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 200 g serka Philadelphia z Milką
  • 200 g serka Philadelphia Original
  • 400 ml mleka
  • 4 g cukru wanilinowego
  • 12 g kolorowej posypki cukrowej

Sposób przygotowania

  1. Wyjmij serki Philadelphia z lodówki i zaczekaj aż osiągną temperaturę pokojową.
  2. Połowę mleka wlej do miski z Philadelphią z Milką i przy pomocy trzepaczki mieszaj do uzyskania gładkiej, pulchnej masy.
  3. Tą samą czynność powtórz z pozostałym mlekiem oraz Philadelphią Original. Dodaj cukier wanilinowy.
  4. Przełóż masy do dwóch rękawów cukierniczych i naprzemiennie nakładaj do szklanek warstwę białą i czekoladową.
  5. Odstaw do lodówki na co najmniej 10 minut, aż masa stężeje.
  6. Udekoruj wierzch deseru kolorową posypką.

Mam ochotę na

Wiosenna zupa szparagowa z kleksem z serka Phily
Wiosenna zupa szparagowa z kleksem z serka Phily
czas przygotowania: 40 minut
Bajgiel z łososiem
Bajgiel z łososiem
czas przygotowania: 10 minut
Ciabatta z serkiem Philadelphia i grillowanymi warzywami
Ciabatta z serkiem Philadelphia i grillowanymi warzywami
czas przygotowania: 15 minut
Rozgrzewająca zupa marchewkowa
Rozgrzewająca zupa marchewkowa
czas przygotowania: 60 minut
Uszka z mięsem z kaczki i z konfiturą z czerwonej cebuli i żurawiny
Uszka z mięsem z kaczki i z konfiturą z czerwonej cebuli i żurawiny
czas przygotowania: 120 minut