Ciasto
Masa:
Ze wszystkich składników na ciasto zagnieć (ręcznie lub robotem kuchennym) kruche ciasto. Zawiń w folię i włóż na minimum godzinę do lodówki. W tym czasie usmaż boczek na złoto. Cebulę pokrój w pióra i podsmaż na maśle. Jak troszkę zmięknie dodaj cukier i ocet balsamiczny. Duś jeszcze około 10 minut. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni (góra/dół). Ciasto z lodówki pokrój na plastry i wyłóż nimi dokładnie formę do tarty. Ponakłuwaj spód widelcem dość gęsto. Ciasto włóż do piekarnika na 15 minut lub do zarumienienia. Po wyjęciu z piekarnika odczekaj ok. 20-30 minut, a potem wyłóż na nie masę.
Przygotowanie – masa:
Na ostudzonym cieście połóż cebulę i boczek. W misce połącz serek Philadelphia, śmietanę i jajka. Masą zalej ciasto z cebulą i boczkiem. Piecz w temperaturze 180 stopni około 20-30 minut aż serek delikatnie się zarumieni. Podawaj na ciepło lub zimno.