Czekoladowe tiramisu

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 15 minut + 30 minut chłodzenia

Składniki

  • 24 podłużne biszkopty do tiramisu
  • 200 ml kawy
  • 2 łyżki amaretto
  • 400 g serka Philadelphia Milka
  • 2 pomarańcze sycylijskie
  • kakao do posypania

Sposób przygotowania

  1. Wystudzoną kawę połącz z amaretto. Namocz biszkopty i układaj je w pucharkach na samym dnie.
  2. Wyłóż po łyżce serka Philadelphia Milka, posyp gorzkim kakao, wyłóż plastry obranej pomarańczy. Powtórz warstwy, kończąc masą serkową. Oprósz kakao.
  3. Chłodź przez 30 minut w lodówce. 

Mam ochotę na

Rollsy z karmelizowaną papryką i chorizo
Rollsy z karmelizowaną papryką i chorizo
czas przygotowania: 45 minut
Chłodnik rzodkiewkowy
Chłodnik rzodkiewkowy
czas przygotowania: 15 minut
Risotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Risotto z suszonymi pomidorami i szpinakiem
czas przygotowania: 30 minut
Pasztet dyniowy
Pasztet dyniowy
czas przygotowania: 120 minut
Krem z soczewicy
Krem z soczewicy
czas przygotowania: 40 minut