Czekoladowe tiramisu

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 15 minut + 30 minut chłodzenia

Składniki

  • 24 podłużne biszkopty do tiramisu
  • 200 ml kawy
  • 2 łyżki amaretto
  • 400 g serka Philadelphia Milka
  • 2 pomarańcze sycylijskie
  • kakao do posypania

Sposób przygotowania

  1. Wystudzoną kawę połącz z amaretto. Namocz biszkopty i układaj je w pucharkach na samym dnie.
  2. Wyłóż po łyżce serka Philadelphia Milka, posyp gorzkim kakao, wyłóż plastry obranej pomarańczy. Powtórz warstwy, kończąc masą serkową. Oprósz kakao.
  3. Chłodź przez 30 minut w lodówce. 

Mam ochotę na

Sałatka z soczewicą
Sałatka z soczewicą
czas przygotowania: 25 minut
Krem z białych warzyw
Krem z białych warzyw
czas przygotowania: 40 minut
Terrina z łososiem
Terrina z łososiem
czas przygotowania: 15 minut
Gruszka wytrawna z waniliowym serkiem Phily
Gruszka wytrawna z waniliowym serkiem Phily
czas przygotowania: 55 minut
Serek Philadelphia z makaronem Orzo, pieczonym łososiem, szparagami i migdałami
Serek Philadelphia z makaronem Orzo, pieczonym łososiem, szparagami i migdałami
czas przygotowania: 30 minut