Mus czekoladowo-śmietankowy

Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 200 g serka Philadelphia z Milką
  • 200 g serka Philadelphia Original
  • 400 ml mleka
  • 4 g cukru wanilinowego
  • 12 g kolorowej posypki cukrowej

Sposób przygotowania

  1. Wyjmij serki Philadelphia z lodówki i zaczekaj aż osiągną temperaturę pokojową.
  2. Połowę mleka wlej do miski z Philadelphią z Milką i przy pomocy trzepaczki mieszaj do uzyskania gładkiej, pulchnej masy.
  3. Tą samą czynność powtórz z pozostałym mlekiem oraz Philadelphią Original. Dodaj cukier wanilinowy.
  4. Przełóż masy do dwóch rękawów cukierniczych i naprzemiennie nakładaj do szklanek warstwę białą i czekoladową.
  5. Odstaw do lodówki na co najmniej 10 minut, aż masa stężeje.
  6. Udekoruj wierzch deseru kolorową posypką.

Mam ochotę na

Nuggetsy z serkowym dipem
Nuggetsy z serkowym dipem
czas przygotowania: 25 minut
Biała kiełbasa w sosie chrzanowo-musztardowym
Biała kiełbasa w sosie chrzanowo-musztardowym
czas przygotowania: 40 minut
Minitorcik à la węgierski
Minitorcik à la węgierski
czas przygotowania: 35 minut
Wołowina z puree dyniowym
Wołowina z puree dyniowym
czas przygotowania: 30 minut
Zupa warzywna
Zupa warzywna
czas przygotowania: 30 minut