Zupa warzywna

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • ⅙ główki kapusty
  • 1 litr wody
  • 1 garść fasolki szparagowej
  • 1 szklanka dyni (pokrojonej w kostkę)
  • 4 pomidory
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 6 gałązek tymianku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. W garnku rozpuść masło, dodaj cebulę pokrojoną w piórka, czosnek pokrojony w plasterki i smaż 3 minuty.
  2. Dołóż ziele angielskie, liście laurowe i kapustę pokrojoną w grubą kostkę, smaż przez 4 minuty.
  3. Zalej wodą, doprowadź do wrzenia, dodaj fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki, dynię i pomidory pokrojone w kostkę, gotuj 15 minut.
  4. Dołóż serek i rozpuść w zupie, dopraw solą i pieprzem. Zupę podawaj ze świeżym tymiankiem i kleksem serka.

Mam ochotę na

Zupa chrzanowa
Zupa chrzanowa
czas przygotowania: 40 minut
Sernik wiedeński
Sernik wiedeński
czas przygotowania: 120 minut
Sernik matcha
Sernik matcha
czas przygotowania: 1 godzina i 8 godzin chłodzenia w lodówce
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
czas przygotowania: 30 minut
Trdelník
Trdelník
czas przygotowania: 35 minut + czas oczekiwania i pieczenia