Tacos z wołowiną

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 2 placki tacos
  • 2 kotlety burgerowe z wołowiny
  • ½ sałaty lodowej
  • ½ białej cebuli
  • 125 g serka Philadelphia z ziołami
  • 2 łyżki srirachy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka posiekanego ogórka
  • 2 łyżeczki serka Philadelphia z ziołami
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso burgerowe rozpłaszcz na plackach tacos. Rozgrzej patelnię i smaż mięso przez 3 minuty, a następnie przewróć na drugą stronę (z plackiem tacos) i smaż przez minutę.

2. Sałatę pokrój w cienkie paski, a cebulę w cienkie półplasterki.

3. Serek połącz z sokiem z cytryny, srirachą, ketchupem i posiekanym ogórkiem. Dopraw solą i pieprzem.

4. Na usmażone burgery tacos nałóż sos, obsyp sałatą lodową i cebulą.

5. Udekoruj kleksami serka i obsyp szczypiorkiem.

Mam ochotę na

Łosoś w cieście
Łosoś w cieście
czas przygotowania: 60 minut
Sałatka z kaszą bulgur i pieczoną dynią
Sałatka z kaszą bulgur i pieczoną dynią
czas przygotowania: 30 minut
Zawijane ciasteczka z kremem
Zawijane ciasteczka z kremem
czas przygotowania: 105 minut
Sernik z piankami
Sernik z piankami
czas przygotowania: 220 minut
Turecka zupa z soczewicy (mercimek çorbası)
Turecka zupa z soczewicy (mercimek çorbası)
czas przygotowania: 45 minut