Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Gzik z ziemniakami
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
45 minut
Składniki
15 małych ziemniaków
2 łyżki masła
2 łyżki posiekanego koperku
125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
250 g serka Philadelphia Original
1 ogórek szklarniowy
4 rzodkiewki
1 pęczek szczypiorku
2 łyżki oliwy
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie (do miękkości), odcedź i dodaj 2 łyżki masła. Przykryj pokrywką i wstrząśnij kilka razy.
Połącz serki do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ogórek pokrój na półplasterki, rzodkiewki w plasterki, szczypior drobno posiekaj – przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Na talerze nałóż ziemniaki, posyp koperkiem. Obok wyłóż twarożek, na wierzch wysyp warzywa, posyp szczypiorkiem i skrop oliwą.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Na upały
Nabiał
Philadelphia ze szczypiorkiem
Kuchnia polska
Warzywa
Liściowe
Korzeniowe
Dania główne
Ziemniaki
Mam ochotę na
Szukaj
Zupa z młodymi ziemniakami i bobem
czas przygotowania: 35 minut
Krem z buraków i jabłek
czas przygotowania: 45 minut
Pizza z patelni
czas przygotowania: 25 minut
Tarta z boczkiem i karmelizowaną cebulą
czas przygotowania: 2:30 minut
Warstwowa sałatka kijowska
czas przygotowania: 25 minut