Połącz mąkę, masło i cukier do uzyskania jednolitej masy. Uformuj kulę z ciasta, a następnie wstaw ją do lodówki na 40 minut.
Po schłodzeniu, rozwałkuj ciasto i wyłóż nim spód tortownicy. Nakłuj ciasto widelcem, aby zapobiec jego puchnięciu podczas pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Piecz spód przez około 15-20 minut, aż będzie złocisty. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
W międzyczasie rozpuść żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W misce wymieszaj pulpę z marakui z serkiem Philadelphia. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i dobrze wymieszaj.
Na wystudzony spód wylej masę z marakui i serka. Wstaw do lodówki na 6 godzin, aż masa stężeje.
Gdy tarta jest już dobrze schłodzona, wyjmij deser z lodówki, pokrój na kawałki i podawaj.