Nadzienie:
1. W misce wymieszaj wodę, cukier oraz drożdże instant. Odstaw na 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodaj mąkę, mleko, sól i dokładnie wymieszaj. Naczynie przykryj ściereczką i odłóż na godzinę do wyrośnięcia.
2. Przygotuj nadzienie: w kolejnej miseczce połącz posiekane orzechy, cukier trzcinowy i cynamon.
3. W garnku rozgrzej olej. Dłońmi nabieraj porcje ciasta i formuj w kulki (powinno wystarczyć na 10 placuszków). Każdą kulkę spłaszcz, na środek nałóż trochę nadzienia. Delikatnie zawiń brzegi ciasta i spłaszcz je dłonią. Placuszki smaż na złoty kolor z obu stron. Przyrządzone hotteok układaj na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym (aby je odsączyć z nadmiaru tłuszczu).
4. Serek Philadelphia Milka rozpuść w kąpieli wodnej. Polej nim placuszki hotteok, najlepiej zaraz po usmażeniu.