Gazpacho

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 125 g serka Philadelphia z ziołami (w temperaturze pokojowej)
  • 70 ml mleka
  • 0,5 kg dojrzałych pomidorków cherry
  • 100 g czerwonej papryki ramiro
  • 80 g świeżego ogórka
  • 20 g czerwonej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 ml oliwy
  • 6 ml soku z cytryny (opcjonalnie ocet winny)
  • 30 g pieczywa
  • 3 g soli
  • 2 g pieprzu
  • 6 g listków świeżego oregano

Sposób przygotowania

  1. Pomidorki cherry, paprykę oraz ogórka dokładnie umyj. Usuń z papryki wszystkie nasiona i błony, a z ogórka same nasiona.
  2. Pomidorki przekrój na pół. Pozostałe warzywa, łącznie z obranym czosnkiem i cebulą, pokrój w kosteczkę. Przełóż pokrojone warzywa wraz z kromkami pieczywa do miski i wymieszaj z solą. Odstaw na 30 minut.
  3. Po upływie tego czasu zblenduj dokładnie składniki, dolewając jednocześnie oliwy, soku z cytryny lub octu i doprawiając pieprzem.
  4. Serek Philadelphia z ziołami wymieszaj z mlekiem – aż do pozbycia się grudek. Rozlej gazpacho do dwóch misek, dołóż do każdej porcji połowę serka i posyp zupę listkami świeżego oregano.

Mam ochotę na

Muszle z polędwiczkami orientalnymi
Muszle z polędwiczkami orientalnymi
czas przygotowania: 30 minut
Burrito z kurczakiem
Burrito z kurczakiem
czas przygotowania: 25 minut
Biszkoptowy torcik śmietankowy
Biszkoptowy torcik śmietankowy
czas przygotowania: 1 godzina
Lasagne z mięsem, cukinią i beszamelem
Lasagne z mięsem, cukinią i beszamelem
czas przygotowania: 2 godziny
Tarta jabłkowo-gruszkowa
Tarta jabłkowo-gruszkowa
czas przygotowania: 120 minut