Muszle z polędwiczkami orientalnymi

Ilość porcji: 25 muszelek
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 300 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 papryka pomarańczowa
  • 1/2 główki brokułu
  • 10 oliwek
  • 25 sztuk makaronu conchiglioni
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • oliwa do smażenia
  • 1/3 łyżeczki startego imbiru
  • 40 g serka Philadelphia Original
  • garść orzechów pekan

Sposób przygotowania

  1. Serek Philadelphia włóż do zamrażalnika. W tym czasie ugotuj na parze różyczki brokułu. W drugim garnku ugotuj makaron muszle (10 minut).
  2. Na patelni podsmaż drobno pokrojoną paprykę, dorzuć do niej wieprzowinę pokrojoną w kosteczkę, imbir i sos sojowy. Odczekaj chwilę i dorzuć oliwki pokrojone na pół i orzechy. Wymieszaj wszystko, wyłącz gaz i dorzuć do mieszanki ugotowane brokuły.
  3. Ugotowane muszle wylej na sitko i zahartuj zimną wodą. Napełnij je warzywno-mięsną mieszanką z patelni. Wyciągnij serek Philadelphia z lodówki i za pomocą małej łyżeczki „wydrap” z niego małe kawałeczki. Posyp nimi muszelki.
  4. Danie podawaj na ciepło lub na zimno.

Mam ochotę na

Zapiekanka w chlebie
Zapiekanka w chlebie
czas przygotowania: 35 minut
Hot dogi
Hot dogi
czas przygotowania: 20 minut
Souvlaki
Souvlaki
czas przygotowania: 35 minut + czas chłodzenia
Wegeburger
Wegeburger
czas przygotowania: 25 minut
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
czas przygotowania: 30 minut