Nadziewane papryczki

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 6 małych kolorowych papryczek
  • 250 g serka Philadelphia Light
  • ½ słodkiej papryki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 12 gałązek natki pietruszki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Umyj kolorowe papryczki, przekrój na pół wzdłuż, a następnie ostrożnie usuń gniazda nasienne. Osusz papryczki ręcznikiem papierowym.
  2. W średniej wielkości misce wymieszaj serek Philadelphia Light z 2 łyżkami posiekanej natki pietruszki. Dodaj ½ słodkiej papryki, pokrojonej w bardzo drobną kostkę. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Za pomocą małej łyżeczki nadziewaj każdą połówkę papryczki przygotowanym serkiem.
  4. Udekoruj każdą porcję gałązką natki pietruszki. Podawaj od razu po przygotowaniu jako świeżą i chrupiącą przekąskę. 

Mam ochotę na

Kruche rurki z kremem
Kruche rurki z kremem
czas przygotowania: 1 godzina
Turecka zupa z soczewicy (mercimek çorbası)
Turecka zupa z soczewicy (mercimek çorbası)
czas przygotowania: 45 minut
Causa rellena
Causa rellena
czas przygotowania: 40 minut
Płatki owsiane z pieczarkami i chipsem z szynki parmeńskiej
Płatki owsiane z pieczarkami i chipsem z szynki parmeńskiej
czas przygotowania: 20 minut
Focaccia z boczkiem i oliwkami
Focaccia z boczkiem i oliwkami
czas przygotowania: 2,5 godz. (1 godz. na wyrośnięcie ciasta)