Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Wiosenne tosty z łososiem i ogórkiem
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki
4 tosty pełnoziarniste
100 g wędzonego łososia
6 plastrów ogórka krojonego wzdłuż
50 g serka Philadelphia Light
1 łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania
Pieczywo tostowe grilluj w opiekaczu lub na patelni grillowej, aż będzie rumiane i chrupiące.
Dwa gotowe tosty posmaruj 1/2 serka Philadelphia Light, ułóż na nich łososia skropionego cytryną i przykryj plastrami ogórka.
Na pozostałych dwóch tostach rozsmaruj resztę serka i przykryj nimi te z łososiem i ogórkiem.
Grillowe kanapki przekrój po przekątnej, na trójkąty. Podawaj od razu.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Light
Nabiał
Ryby i owoce morza
Śniadania/kolacje
Warzywa
Przystawki i przekąski
Inne
Łosoś
Grill
Mam ochotę na
Szukaj
Sałatka szwabska
czas przygotowania: 20 minut
Sałatka z kwiatami
czas przygotowania: 10 minut
Galette z pomarańczami
czas przygotowania: 45 minut + czas pieczenia
Deser cytrynowy
czas przygotowania: 20 minut
Wołowina zapiekana w cieście francuskim
czas przygotowania: 75 minut