Wiosenne tosty z łososiem i ogórkiem

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 4 tosty pełnoziarniste
  • 100 g wędzonego łososia
  • 6 plastrów ogórka krojonego wzdłuż
  • 50 g serka Philadelphia Light
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania

  1. Pieczywo tostowe grilluj w opiekaczu lub na patelni grillowej, aż będzie rumiane i chrupiące.
  2. Dwa gotowe tosty posmaruj 1/2 serka Philadelphia Light, ułóż na nich łososia skropionego cytryną i przykryj plastrami ogórka.
  3. Na pozostałych dwóch tostach rozsmaruj resztę serka i przykryj nimi te z łososiem i ogórkiem.
  4. Grillowe kanapki przekrój po przekątnej, na trójkąty. Podawaj od razu.

Mam ochotę na

Omlet cesarski
Omlet cesarski
czas przygotowania: 20 minut
Deser a la pavê de maracujá
Deser a la pavê de maracujá
czas przygotowania: 25 minut
Zupa krem z batata z chipsem z boczku
Zupa krem z batata z chipsem z boczku
czas przygotowania: 35 minut
Tartinki śledziowe
Tartinki śledziowe
czas przygotowania: 15 minut
Frytki z batatów
Frytki z batatów
czas przygotowania: 25 minut