Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Pieczona pierś z kaczki z dipem serkowym z konfiturą z granatu
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania:
50 minut
Składniki
Składniki
4 piersi kaczki
1/2 opakowania (ok. 60 g) serka Philadelphia Light
40 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka konfitury z granatu
2 owoce granatu
2 duże figi
przyprawy: sól, pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania
Piersi z kaczki obsmaż na patelni, zaczynając od strony ze skórą. Kiedy tłuszcz się wytopi i skórka się zarumieni, podsmaż drugą stronę.
Przypraw mięso pieprzem i solą, przełóż do żaroodpornego naczynia.
Piecz w temperaturze 160 st. C przez ok. 35-40 minut.
Serek Philadelphia Light połącz z jogurtem oraz konfiturą z granatu.
Kaczkę podawaj z dipem serkowym z grantem oraz świeżymi owocami figi i granatu.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Light
Nabiał
Mięso
Egzotyczne
Kuchnia polska
Owoce
Drób
Dania główne
Mięso smażone
Mam ochotę na
Szukaj
Ciasto pomarańczowe
czas przygotowania: 70 minut
Pasta jajeczna
czas przygotowania: 15 minut
Gofry
czas przygotowania: 25 minut
Słowackie haluszki (bryndzové halušky)
czas przygotowania: 30 minut
Sałatka z kaszą bulgur i pieczoną dynią
czas przygotowania: 30 minut