Pieczona pierś z kaczki z dipem serkowym z konfiturą z granatu

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 50 minut

Składniki

  • Składniki
  • 4 piersi kaczki
  • 1/2 opakowania (ok. 60 g) serka Philadelphia Light
  • 40 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka konfitury z granatu
  • 2 owoce granatu
  • 2 duże figi
  • przyprawy: sól, pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania

  1. Piersi z kaczki obsmaż na patelni, zaczynając od strony ze skórą. Kiedy tłuszcz się wytopi i skórka się zarumieni, podsmaż drugą stronę.
  2. Przypraw mięso pieprzem i solą, przełóż do żaroodpornego naczynia.
  3. Piecz w temperaturze 160 st. C przez ok. 35-40 minut.
  4. Serek Philadelphia Light połącz z jogurtem oraz konfiturą z granatu.
  5. Kaczkę podawaj z dipem serkowym z grantem oraz świeżymi owocami figi i granatu.

Mam ochotę na

Ciasto pomarańczowe
Ciasto pomarańczowe
czas przygotowania: 70 minut
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
czas przygotowania: 15 minut
Gofry
Gofry
czas przygotowania: 25 minut
Słowackie haluszki (bryndzové halušky)
Słowackie haluszki (bryndzové halušky)
czas przygotowania: 30 minut
Sałatka z kaszą bulgur i pieczoną dynią
Sałatka z kaszą bulgur i pieczoną dynią
czas przygotowania: 30 minut