Ciasto:
Ponadto:
1. Posiekane, zimne masło przełóż do miski. Dodaj: jajko, mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, skórkę z pomarańczy i zimne mleko. Zagnieć ciasto, owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 2 godziny.
2. Serek Philadelphia Original zmiksuj z 4 łyżkami cukru pudru, żółtkiem i proszkiem budyniowym. Pomarańcze obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj na koło o średnicy około 30 cm. Na środku ciasta rozsmaruj masę serkową (zostaw margines ok. 5 cm). Na masie ułóż plasterki pomarańczy, suszoną żurawinę i zawiń brzegi tak, aby stykały się z owocami.
3. Piekarnik nagrzej do 170°C. Ciasto przełóż na blaszkę do pieczenia i piecz przez 40 minut. Gotowe galette przestudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.