Czas przygotowania:
25 minut + czas pieczenia35 minut
Składniki
Jajka w mięsie:
500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
4 jajka ugotowane na półtwardo
bułka tarta bezglutenowa
sól, pieprz, kardamon, ziarna kolendry
Sos serowy:
100 g serka Philadelphia Original
30 g ketchupu Bio
2 kopiaste łyżki domowego majonezu
pół łyżeczki wędzonej papryki
ząbek czosnku
Sposób przygotowania
Cebulę obierz i pokrój w cieńkie krążki. Sparz je w 500 ml wody. Wymieszaj w misce ocet winny i cukier. Dodaj do nich osuszone krążki cebuli. Przypraw wszystko solą i pieprzem i odstaw na godzinę.
Pstrąga pokrój na kawałki. Talarki pumpernikla posmaruj serkiem Philadelphia. Połóż na nie cebulę zamarynowaną w occie winnym i cukrz oraz rybę. Całość udekoruj trybulą.