Jajka po szkocku

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 minut + czas pieczenia35 minut

Składniki

Jajka w mięsie:

  • 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 4 jajka ugotowane na półtwardo
  • bułka tarta bezglutenowa
  • sól, pieprz, kardamon, ziarna kolendry

Sos serowy:

  • 100 g serka Philadelphia Original
  • 30 g ketchupu Bio
  • 2 kopiaste łyżki domowego majonezu
  • pół łyżeczki wędzonej papryki
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania

  1. Cebulę obierz i pokrój w cieńkie krążki. Sparz je w 500 ml wody. Wymieszaj w misce ocet winny i cukier. Dodaj do nich osuszone krążki cebuli. Przypraw wszystko solą i pieprzem i odstaw na godzinę.
  2. Pstrąga pokrój na kawałki. Talarki pumpernikla posmaruj serkiem Philadelphia. Połóż na nie cebulę zamarynowaną w occie winnym i cukrz oraz rybę. Całość udekoruj trybulą.

Mam ochotę na

Zupa PHO z krewetkami
Zupa PHO z krewetkami
czas przygotowania: 7 godzin
Tureckie kofty z dipem
Tureckie kofty z dipem
czas przygotowania: 35 minut
Mazurek czekoladowy
Mazurek czekoladowy
czas przygotowania: 120 minut
Grecka zupa cytrynowa
Grecka zupa cytrynowa
czas przygotowania: 40
Chowder z kalafiora i kukurydzy
Chowder z kalafiora i kukurydzy
czas przygotowania: 35 minut