Budyń czekoladowy

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki

  • 175 g serka Philadelphia Milka
  • 200 ml mleka
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 5 g kakao (opcjonalnie)
  • świeże owoce lub konfitura (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

  1. Odlej 1/4 szklanki mleka i odstaw na bok.
  2. W rondelku zagotuj resztę mleka, dodaj serek Philadelphia Milka i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Opcjonalnie możesz wsypać łyżeczkę kakao.
  3. Rozrób mąkę ziemniaczaną z odlanym wcześniej mlekiem i wlej do rondelka, cały czas mieszając. Przelej gęstniejący budyń do miseczek i odstaw do ostudzenia. Serwuj ze świeżymi owocami (np. malinami) lub konfiturą z wiśni.

Mam ochotę na

Grillowany łosoś z serkowym dipem
Grillowany łosoś z serkowym dipem
czas przygotowania: 20 minut
Tuńczyk z pieczonymi brokułami
Tuńczyk z pieczonymi brokułami
czas przygotowania: 10 minut
Kotlety z kurczakiem w stylu azjatyckim i orzechami nerkowca
Kotlety z kurczakiem w stylu azjatyckim i orzechami nerkowca
czas przygotowania: 20 minut
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
czas przygotowania: 30 minut
Pieczony dorsz z warzywami i sosem ziołowo-cytrynowym
Pieczony dorsz z warzywami i sosem ziołowo-cytrynowym
czas przygotowania: 30 minut