Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Grillowane brzoskwinie z lodami brzoskwiniowymi
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania:
20 minut + czas mrożenia
Składniki
Składniki:
Lody brzoskwiniowe:
200 g serka Philadelphia Light
200 ml śmietanki 30%
2 dojrzałe brzoskwinie
2 łyżki miodu lub syropu klonowego
1 łyżeczka soku z cytryny
Grillowane brzoskwinie:
4 dojrzałe brzoskwinie
1 łyżka masła
1 łyżeczka cukru trzcinowego
Do podania:
Listki mięty
Drobno posiekane orzechy lub wiórki kokosowe (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
Lody brzoskwiniowe:
Brzoskwinie obierz i pokrój w drobną kostkę.
W misce połącz serek Philadelphia, śmietankę, miód (lub syrop klonowy) i sok z cytryny.
Dodaj pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszaj.
Przełóż masę do pojemnika i wstaw do zamrażarki na minimum 4 godziny. Co 30–60 minut przemieszaj, aby uzyskać kremową konsystencję.
Grillowane brzoskwinie:
Brzoskwinie przekrój na pół i usuń pestki.
Każdą połówkę posmaruj cienko masłem i posyp cukrem trzcinowym.
Grilluj na patelni grillowej lub grillu przez 2–3 minuty z każdej strony, aż pojawią się złote paski, a owoce lekko zmiękną.
Do podania:
Ułóż grillowane brzoskwinie na talerzach. Na każdą połówkę nałóż kulkę lodów brzoskwiniowych.
Udekoruj świeżą miętą i – opcjonalnie – posiekanymi orzechami lub wiórkami kokosowymi.
Znajdź podobne dania:
Na upały
Philadelphia Light
Pestkowe
Owoce
Przystawki i przekąski
Dla dzieci
Desery
Grill
Mam ochotę na
Szukaj
Rolada z ciasta dyniowego
czas przygotowania: 60 minut
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania: 40 minut
Gofry proteinowe z pieczoną dynią
czas przygotowania: 35 minut
Placki z botwinki
czas przygotowania: 30 minut
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
czas przygotowania: 2 godziny