Chłodnik rzodkiewkowy

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 400 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 330 g rzodkiewek
  • 20 ml soku z buraków
  • 600 ml mleka
  • 8 g czosnku
  • 3 g czarnuszki
  • 2 g kiełków pora
  • 2 g kiełków rzodkiewki
  • 2 g soli
  • 1 g czarnego pieprzu

Sposób przygotowania

  1. Umyj dokładnie rzodkiewki, usuń łodygi oraz listki, a następnie zetrzyj na dużych oczkach tarki, posól i odstaw na 10 minut.
  2. Po tym czasie odciśnij wodę ze startych rzodkiewek. Do wysokiego naczynia przełóż serek Philadelphia ze szczypiorkiem, mleko, wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz oraz rzodkiewki. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Dodaj sok z buraków. Serwuj chłodnik w miseczkach, ozdobiony kiełkami pora oraz rzodkiewki i posypany nasionami czarnuszki.

Mam ochotę na

Zupa owocowa
Zupa owocowa
czas przygotowania: 30 minut
Tort naleśnikowy red velvet
Tort naleśnikowy red velvet
czas przygotowania: 2,5 godziny
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania: 75 minut
Chrzanowy krem z kalafiora z tymiankiem
Chrzanowy krem z kalafiora z tymiankiem
czas przygotowania: 35 minut
Herbatniki z serkiem i malinami
Herbatniki z serkiem i malinami
czas przygotowania: 15 minut