Chłodnik rzodkiewkowy

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 400 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 330 g rzodkiewek
  • 20 ml soku z buraków
  • 600 ml mleka
  • 8 g czosnku
  • 3 g czarnuszki
  • 2 g kiełków pora
  • 2 g kiełków rzodkiewki
  • 2 g soli
  • 1 g czarnego pieprzu

Sposób przygotowania

  1. Umyj dokładnie rzodkiewki, usuń łodygi oraz listki, a następnie zetrzyj na dużych oczkach tarki, posól i odstaw na 10 minut.
  2. Po tym czasie odciśnij wodę ze startych rzodkiewek. Do wysokiego naczynia przełóż serek Philadelphia ze szczypiorkiem, mleko, wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz oraz rzodkiewki. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Dodaj sok z buraków. Serwuj chłodnik w miseczkach, ozdobiony kiełkami pora oraz rzodkiewki i posypany nasionami czarnuszki.

Mam ochotę na

Polenta z serkiem i borowikami
Polenta z serkiem i borowikami
czas przygotowania: 45 minut
Tikka Masala
Tikka Masala
czas przygotowania: 45 minut
Szakszuka z pieczywem z serkiem Philadelphia
Szakszuka z pieczywem z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 25 minut
Wietnamskie ciasto bananowe
Wietnamskie ciasto bananowe
czas przygotowania: 30 minut
Polędwiczka w boczku w sosie śliwkowym
Polędwiczka w boczku w sosie śliwkowym
czas przygotowania: 60 minut