1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Przygotuj tortownicę o średnicy 20 cm, dno oraz boki wyłóż papierem do pieczenia.
2. Sześć bananów obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Przełóż je do miski, posyp cukrem trzcinowym i odstaw.
3. Jajka wbij do miski i ubij mikserem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, dodaj mleko skondensowane, roztopione masło oraz 100 g serka Philadelphia Light. Do całości wsyp mąkę i połącz składniki za pomocą trzepaczki. Na koniec dołóż banany i delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do przygotowanej formy. Piecz przez godzinę w 180 stopniach. Gotowy wypiek wystudź w piekarniku, a następnie przełóż na talerz.
4. 200 g serka Philadelphia Light zmiksuj z cukrem pudrem. Udekoruj ciasto kremem za pomocą szpatułki. Wierzch wypieku przyozdób pokrojonymi plastrami banana. Placek przechowuj w lodówce.