Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Karp w kremowym sosie
Ilość porcji:
3
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
375 g serka Philadelphia z ziołami
500 g dzwonek karpia (ok. 3 szt.)
100 ml śmietany 30%
20 g płatków migdałowych
1 cytryna
10 g masła
20 ml oleju
70 g mąki pszennej
2 g soli
2 g pieprzu
Sposób przygotowania
Nagrzej piekarnik do 180°C.
Dzwonka karpia oczyść i obtocz w mące z solą i pieprzem.
Na patelni z rozgrzanym olejem roztop masło i obsmaż rybę na średnim ogniu (po 4 minuty z każdej strony).
Wymieszaj serek Philadelphia z ziołami ze śmietaną oraz sokiem z połowy cytryny.
Przełóż karpia do naczynia żaroodpornego i zalej sosem. Posyp płatkami migdałowymi i obłóż plastrami cytryny (z pozostałej połówki). Piecz 20 minut.
Znajdź podobne dania:
Boże Narodzenie i sylwester
Kuchnia polska
Ryby i owoce morza
Dania główne
Mam ochotę na
Szukaj
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania: 75 minut
Paszteciki bożonarodzeniowe
czas przygotowania: 135 minut
Tarta z owocami
czas przygotowania: 2 godziny
Makaroniki czekoladowe
czas przygotowania: 90 minut
Mleczna kanapka
czas przygotowania: 45 minut + 30 minut chłodzenia