Chłodnik ogórkowy z miętą

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 400 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 460 ml mleka
  • 350 g ogórków gruntowych
  • 10 g mięty
  • 6 g koperku
  • 10 ml soku z cytryny
  • 2 g soli
  • 2 g pieprzu grubo mielonego

Sposób przygotowania

  • Ogórki umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odłóż parę plasterków do dekoracji. Miętę i koperek drobno posiekaj. Połącz serek Philadelphia ze szczypiorkiem z mlekiem.
  • Dodaj starte ogórki, miętę, koperek, sok z cytryny, sól i pieprz. Chłodnik dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
  • Przed podaniem udekoruj każdą porcję plasterkami ogórka, koperkiem i miętą.

Mam ochotę na

Masala dosa
Masala dosa
czas przygotowania: 45 minut + czas oczekiwania
Rozgrzewająca zupa marchewkowa
Rozgrzewająca zupa marchewkowa
czas przygotowania: 60 minut
Chowder z kalafiora i kukurydzy
Chowder z kalafiora i kukurydzy
czas przygotowania: 35 minut
Rurki z kremem waniliowym
Rurki z kremem waniliowym
czas przygotowania: 40 minut
Arancini
Arancini
czas przygotowania: 30 minut