Krem z ogórka kiszonego

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

Składniki na krem:

  • 2 łyżki masła
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • 2 ziemniaki
  • 6 ogórków kiszonych
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • sól i pieprz

Dodatkowo:

  • 4 łyżeczki serka Philadelphia Original
  • gałązki koperku (do dekoracji)

Sposób przygotowania

  1. W garnku rozpuść masło na średnim ogniu. Dodaj obraną i pokrojoną w kostkę szalotkę oraz pokrojony czosnek. Smaż całość przez 4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
  2. Pietruszkę, seler i ziemniaki obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dorzuć do garnka i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut, mieszając sporadycznie.
  3. Dodaj ogórki pokrojone na grube plastry, a następnie zalej wodą – wystarczy tyle, aby przykryć wszystkie składniki. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
  4. Do zupy dodaj 125 g serka Philadelphia Original i zmiksuj całość na gładki krem przy użyciu blendera. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Krem podawaj na gorąco – z kleksem serka i koperkiem.

Mam ochotę na

Nowojorski sernik z pomarańczą
Nowojorski sernik z pomarańczą
czas przygotowania: 1,5 godz.
Sernik borówkowy
Sernik borówkowy
czas przygotowania: 7 godzin
Tort konfetti
Tort konfetti
czas przygotowania: 90 minut + czas studzenia
Polędwiczka w boczku w sosie śliwkowym
Polędwiczka w boczku w sosie śliwkowym
czas przygotowania: 60 minut
Babka wielkanocna
Babka wielkanocna
czas przygotowania: 120 minut