Mieloną wołowinę dopraw solą, pieprzem, kminem rzymskim oraz świeżą kolendrą. Podziel mięso na pół i uformuj dwa kotlety.
Rozgrzej patelnię grillową i smaż mięso bez tłuszczu po 3 minuty z każdej strony. Przełóż burgery na ręcznik papierowy.
Sprawdź, czy owoce są dojrzałe, odrywając szypułki – jeśli pod spodem miąższ jest żółty, awokado jest gotowe do spożycia. Usuń skórkę przy pomocy łyżki, przekrój owoce na pół i wydobądź pestki.
Serek Philadelphia z ziołami wymieszaj z sokiem z cytryny oraz płatkami chili.
Na dolnych połówkach awokado ułóż liście szpinaku, a na nich kolejno: plastry pomidora, krążki cebuli i kotlety. Posmaruj usmażone mięso grubą warstwą masy serkowej. Przykryj burgery górnymi połówkami owoców i posyp czarnym sezamem.