Mąkę wymieszaj z suchymi drożdżami. Dodaj resztę składników i wyrób, pod koniec dodając roztopione masło. Ciasto wyrabiaj ręcznie lub hakiem miksera, aby było miękkie i elastyczne – ok. 10 minut. Przykryj je i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia – ok. 1,5 godziny.
Gdy ciasto podwoi objętość, przełóż je na podsypaną mąką stolnicę i wyrabiaj chwilę, pozbywając się pęcherzy powietrza. Podziel na 2 części i rozwałkuj każdą na placki ok. 30×30 cm. Oba placki posmaruj miękkim masłem i posyp mieszanką brązowego cukru z cynamonem. Zawiń jak roladę i pokrój na plasterki o grubości 2-3 cm. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem lub w formie, zachowując odstępy, a następnie odstaw do wyrośnięcia na ok. 30-40 minut.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Wierzch bułeczek posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz na złoty kolor przez ok. 20 minut.
W międzyczasie przygotuj polewę. Wszystkie składniki utrzyj na jednolitą masę. W razie potrzebny rozrzedź mlekiem. Po upieczeniu cynamonki polej gotową polewą.