Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Dla profesjonalistów
Akcje promocyjne
O marce
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Dla profesjonalistów
Akcje promocyjne
O marce
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Lasagne z grzybami
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania:
60 minut
Składniki
200 g rydzów
200 g podgrzybków
1 średnia cukinia, w plasterkach
200 g makaronu do lasagne
1 cebula, posiekana
2 ząbki czosnku, posiekane
2 łyżki oliwy
4 łyżki serka Philadelphia Original
świeże zioła (do dekoracji)
Sos beszamelowy
125 g serka Philadelphia Original
500 ml mleka
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
Sposób przygotowania
Smaż cebulę i czosnek na oliwie przez 3 minuty, dodaj grzyby, dopraw i wymieszaj. Smaż 5-7 minut.
Zrób sos beszamelowy: rozpuść masło, dodaj mąkę, wlej mleko i mieszaj do zgęstnienia. Dodaj serek, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszaj.
W formie do zapiekanek układaj warstwami: beszamel, makaron, grzyby, beszamel, makaron, beszamel, cukinia, makaron, beszamel.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30-40 minut.
Serwuj z kleksem serka i świeżymi ziołami, np. tymiankiem lub natką pietruszki.
Znajdź podobne dania:
Makaron
Philadelphia Original
Nabiał
Kuchnia włoska
Dania główne
Grzyby
Podgrzybki
Mleko
Mam ochotę na
Szukaj
Pumpernikiel z serkiem i karmelizowanymi brzoskwiniami
czas przygotowania: 15 minut
Pierogi z serkiem, rabarbarem i musem śmietanowo-serowym
czas przygotowania: 60 minut
Sushi z krewetkami w tempurze
czas przygotowania: 1 godzina
Kurka w kurkach
czas przygotowania: 35 minut
Rolada cukiniowa
czas przygotowania: 40 minut (+ czas chłodzenia)