Zupa z czerwonej kapusty

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 100 g serka Philadelphia Light
  • 500 g kapusty czerwonej
  • 150 g cebuli
  • 250 g ziemniaków
  • 8 g czosnku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 10 ml octu winnego
  • 4 g soli
  • 3 g pieprzu świeżo mielonego
  • 10 ml oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

  1. Kapustę umyj i poszatkuj, cebulę pokrój w kostkę, a ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki.
  2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę z czosnkiem i po 2 minutach dodaj kapustę. Dolej ocet, wymieszaj, a gdy kapusta zmięknie, przełóż do garnka, zalej bulionem i dodaj pokrojone ziemniaki.
  3. Gotuj przez 15 minut aż ziemniaki zmiękną i zblenduj całość na krem.
  4. Wymieszaj z serkiem Philadelphia Light, solą oraz pieprzem. 

Mam ochotę na

Placki z cukinii
Placki z cukinii
czas przygotowania: 20 minut
Minitorcik à la węgierski
Minitorcik à la węgierski
czas przygotowania: 35 minut
Przekąski kanapkowe
Przekąski kanapkowe
czas przygotowania: 10 minut
Sałatka z suszonych pomidorów z Philadelphią
Sałatka z suszonych pomidorów z Philadelphią
czas przygotowania: 25 minut
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
czas przygotowania: 30 minut