Zupa krem z cebuli

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 200 g serka Philadelphia Light
  • 6 plastrów salami
  • 2 kromki bagietki
  • 1 łyżka masła
  • 300 ml bulionu wołowego
  • 2 łyżki śmietanki 30%
  • 1 łyżka oliwy
  • 80 ml białego wina
  • 650 g cebuli
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Cebulę pozbaw łupin, przekrój na pół i pokrój w niezbyt grube plasterki. W garnku rozgrzej masło i oliwę. Wrzuć plasterki cebuli i smaż 10 minut, aż ładnie się skarmelizują. Następnie wlej wino oraz bulion i gotuj pod przykryciem 5 minut. Kolejno dodaj 80 g serka Philadelphia Light i zmiksuj zupę na krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

2. Salami podsmaż na chrupiąco na suchej patelni. Bagietkę opiecz w tosterze. Śmietankę 30% wymieszaj w miseczce z 20 g serka Philadelphia Light i udekoruj zupę. Tak przygotowaną cebulową podawaj posypaną świeżym szczypiorkiem i salami, z kromkami bagietki posmarowanymi pozostałym serkiem Philadelphia Light.

Mam ochotę na

Grecka zupa cytrynowa
Grecka zupa cytrynowa
czas przygotowania: 40
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
Rogaliki drożdżowe z migdałowym nadzieniem
czas przygotowania: 30 minut
Sałatka z pomidorów i awokado
Sałatka z pomidorów i awokado
czas przygotowania: 15 minut
Sernikobrownie
Sernikobrownie
czas przygotowania: 2 godziny + czas studzenia ciasta
Sernik pistacjowy dla Mikołaja
Sernik pistacjowy dla Mikołaja
czas przygotowania: 40 minut