Czas przygotowania:
90 minut + 2 godziny chłodzenia
Składniki
Spód:
100 g ciastek owsianych
2 łyżki masła
Sernik:
400 g serka Philadelphia Original
50 g mleka skondensowanego
2 jajka
50 ml śmietanki 36%
2 łyżki cukru
Jabłka:
1 łyżka masła
2 duże jabłka
2 łyżki cukru brązowego
3 szczypty cynamonu
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzej do 180°C.
Ciastka zmiksuj z masłem na konsystencję mokrego piasku, przełóż na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie dociśnij, żeby powstał równy spód.
Składniki na sernik zmiksuj na jednolitą masę i wlej do formy. Piecz przez 40 minut. Sernik pozostaw do przestudzenia, a w tym czasie przygotuj jabłka.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj obrane jabłka pokrojone w drobną kostkę. Obsyp je cukrem i cynamonem, smaż przez 5 minut. Przestudź i wyłóż na sernik.