Sos:
1. Makaron ryżowy przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Składniki sosu wymieszaj w miseczce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Tofu pokrój w kostkę. Szczypiorek i chili posiekaj.
2. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na niego czosnek. Podsmażaj 1 minutę, a następnie dodaj tofu i trzymaj na ogniu przez 2-3 minuty. Kolejno wbij jajka, dołóż makaron i smaż przez 4 minuty. W połowie tego czasu wlej sos. Na koniec dodaj 50 g serka Philadelphia z ziołami, kiełki, połowę posiekanego szczypiorku i dokładnie wymieszaj. Gotowy pad thai przełóż do misek. Na wierzchach rozsmaruj 50 g serka Philadelphia z ziołami (po 25 g na porcję). Przed podaniem udekoruj danie: pokrojonymi orzeszkami nerkowca, listkami kolendry, siekaną papryczką chili i szczypiorkiem.