Zupa dyniowa

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 200 g serka Philadelphia Light
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 500 g miąższu z dyni
  • 20 g pestek dyni
  • 200 g ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • sól, pieprz do smaku

Ponadto:

  • 2 wydrążone dynie (miseczki)

Sposób przygotowania

1. Miąższ z dyni i obrane ziemniaki potnij w kostkę. Cebulę pozbaw łupin i drobno posiekaj. Ząbki czosnku pokrój w plasterki.

2. W garnku rozgrzej olej i wrzuć na niego cebulę oraz czosnek. Smaż 3 minuty. Następnie dodaj ziemniaki, dynię i imbir. Dopraw do smaku solą, zamieszaj i pozostaw na ogniu 4 minuty. Wlej do garnka bulion, przykryj i gotuj na małej mocy palnika przez 10 minut. Po upływie czasu wlej przecier pomidorowy, dodaj 100 g serka Philadelphia Light i zmiksuj blenderem na krem. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.

3. Zupę podawaj w dyniowych miseczkach, udekorowaną pozostałym serkiem Philadelphia Light oraz pestkami dyni.

Mam ochotę na

Zupa PHO z krewetkami
Zupa PHO z krewetkami
czas przygotowania: 7 godzin
Krem z buraków i jabłek
Krem z buraków i jabłek
czas przygotowania: 45 minut
Lava cake – fondant czekoladowy
Lava cake – fondant czekoladowy
czas przygotowania: 30 minut
Wiosenna sałatka z dressingiem Phily
Wiosenna sałatka z dressingiem Phily
czas przygotowania: 15 minut
Zupa z czerwonej kapusty
Zupa z czerwonej kapusty
czas przygotowania: 30 minut