Zupa czosnkowa

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 2 główki czosnku
  • 2 małe cebule
  • 600 g ziemniaków
  • 250 g serka Philadelphia Original
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania

  1. W garnku o grubym dnie rozpuść masło z oliwą, wrzuć cebulę pokrojoną w piórka i smaż na małym ogniu przez 8 minut.
  2. Dodaj ziemniaki obrane i pokrojone na mniejsze kawałki, zalej bulionem i gotuj pod przykryciem.
  3. Obierz czosnek i dołóż do ziemniaków, gotuj przez 25 minut.
  4. Całość zmiksuj na gładką masę. Dodaj 250 g serka i rozprowadź, aż się rozpuści. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Zupę czosnkową podawaj z dużym kleksem serka i sporą szczyptą posiekanej natki pietruszki.

Mam ochotę na

Winogrona i pomidory w serze
Winogrona i pomidory w serze
czas przygotowania: 40 minut
Czeska pomazánka
Czeska pomazánka
czas przygotowania: 15 minut
Pizza z serkiem Phily z ziołami
Pizza z serkiem Phily z ziołami
czas przygotowania: 2 godziny 20 minut razem z czasem wyrastania ciasta
Kremowa zupa z podgrzybkami
Kremowa zupa z podgrzybkami
czas przygotowania: 60 minut
Chipsy z warzyw korzeniowych
Chipsy z warzyw korzeniowych
czas przygotowania: 40 minut