Zupa czosnkowa

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 2 główki czosnku
  • 2 małe cebule
  • 600 g ziemniaków
  • 250 g serka Philadelphia Original
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • 125 g serka Philadelphia Original
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania

  1. W garnku o grubym dnie rozpuść masło z oliwą, wrzuć cebulę pokrojoną w piórka i smaż na małym ogniu przez 8 minut.
  2. Dodaj ziemniaki obrane i pokrojone na mniejsze kawałki, zalej bulionem i gotuj pod przykryciem.
  3. Obierz czosnek i dołóż do ziemniaków, gotuj przez 25 minut.
  4. Całość zmiksuj na gładką masę. Dodaj 250 g serka i rozprowadź, aż się rozpuści. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Zupę czosnkową podawaj z dużym kleksem serka i sporą szczyptą posiekanej natki pietruszki.

Mam ochotę na

Tost z konfiturą z borówki i ze świeżymi borówkami
Tost z konfiturą z borówki i ze świeżymi borówkami
czas przygotowania: 30 minut
Tarta czekoladowa
Tarta czekoladowa
czas przygotowania: 65 minut
Ciasteczka marchewkowe
Ciasteczka marchewkowe
czas przygotowania: 25 minut
Pizza na cienkim cieście z serkiem Philadelphia
Pizza na cienkim cieście z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 15 minut
Rogal maślany ze śmietankową pastą jajeczną i miodowym boczkiem
Rogal maślany ze śmietankową pastą jajeczną i miodowym boczkiem
czas przygotowania: 15 minut