Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Zupa czosnkowa
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania:
60 minut
Składniki
2
główki czosnku
2
małe cebule
600 g
ziemniaków
250 g
serka Philadelphia Original
1 l
bulionu warzywnego
2
łyżki masła
2
łyżki oliwy
sól i pieprz
125 g
serka Philadelphia Original
3 łyżki
posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania
W garnku o grubym dnie rozpuść masło z oliwą, wrzuć cebulę pokrojoną w piórka i smaż na małym ogniu przez 8 minut.
Dodaj ziemniaki obrane i pokrojone na mniejsze kawałki, zalej bulionem i gotuj pod przykryciem.
Obierz czosnek i dołóż do ziemniaków, gotuj przez 25 minut.
Całość zmiksuj na gładką masę. Dodaj 250 g serka i rozprowadź, aż się rozpuści. Dopraw solą i pieprzem.
Zupę czosnkową podawaj z dużym kleksem serka i sporą szczyptą posiekanej natki pietruszki.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Cebulowe
Warzywa
Liściowe
Zupy
Ziemniaki
Mam ochotę na
Szukaj
Tost z konfiturą z borówki i ze świeżymi borówkami
czas przygotowania: 30 minut
Tarta czekoladowa
czas przygotowania: 65 minut
Ciasteczka marchewkowe
czas przygotowania: 25 minut
Pizza na cienkim cieście z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 15 minut
Rogal maślany ze śmietankową pastą jajeczną i miodowym boczkiem
czas przygotowania: 15 minut