Tost francuski z czekoladowym serkiem i rabarbarem
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki
2 łyżki masła
2 grube kromki chałki
1 jajko
1 łyżka śmietanki 30%
125 g serka Philadelphia Milka
1 łyżka masła
4 laski rabarbaru
2 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżka soku z cytryny
6 truskawek
listki mięty
Sposób przygotowania
Jajko rozkłóć widelcem razem ze śmietanką, obtocz kromki chałki. Na patelni rozgrzej masło i obsmaż chałki z obu stron, a następnie wyłóż je na ręcznik papierowy.
Na tej samej patelni rozpuść kolejną łyżkę masła i dodaj rabarbar pokrojony w centymetrowe kawałki. Smaż przez 7 minut. Dodaj cukier i sok z cytryny.
Grzanki posmaruj dużą ilością serka. Na wierzch wyłóż rabarbar i pokrojone plasterki truskawek. Serwuj ze świeżymi listkami mięty.