Wymieszaj w misce mąkę, kakao, cukier puder i szczyptę soli. Dodaj pokrojone drobno zimne masło i ucieraj między palcami lub przy pomocy miksera planetarnego na kruszonkę. Wbij jajko i ugniataj, aż masa będzie gładka.
Rozwałkuj ciasto na placek o grubości 3 mm między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Wytnij z niego okrąg przy pomocy rantu do wypieku tart o średnicy 24 cm. Z pozostałego ciasta wytnij paski o długości obwodu rantu. Ułóż rant na wyciętym okręgu położonym na płaskiej blasze i wyłóż jego krawędzie paskami ciasta. Przełóż blachę do zamrażalnika na 20 minut.
Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz przez 30 minut. Po upieczeniu odstaw je w chłodne miejsce do wystudzenia.
Serek Philadelphia Milka wyłóż na upieczony spód. Udekoruj tartę plastrami pomarańczy oraz listkami mięty czekoladowej.