Połowę serka Philadelphia Original utrzyj z drobnym cukrem. Ubijając, stopniowo dodaj jajka, olej, piure z dyni oraz pastę waniliową.
W osobnej misce zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem. Wsyp suche składniki do wilgotnej masy, połącz i dodaj barwnik pomarańczowy. Wymieszaj, aby rozprowadzić barwnik.
Rozlej masę do foremek na minibabki i piecz przez 20 minut, a następnie odstaw do wystudzenia.
W tym czasie dokładnie wymieszaj cukier puder z pozostałym serkiem Philadelphia na krem. Z zielonej masy cukrowej uformuj małe łodyżki oraz listki do ozdobienia babeczek.
Wystudzone wypieki przełóż kremem, aby przypominały dynie: dolne minibabki obróć spodem do góry, nałóż krem przy pomocy szprycy cukierniczej, przykryj górnymi babeczkami. Ozdób dynie listkami i łodyżkami z masy cukrowej.