1. Piekarnik nagrzej do 200°C. Przygotuj naczynie do zapiekania z pokrywką.
2. Ziemniaki dokładnie umyj. Za pomocą ostrego noża na całej długości ziemniaków zrób co 2 mm dość głębokie nacięcia. Tak przygotowane przełóż nacięciami w dół do naczynia wysmarowanego oliwą. Dodaj rozgniecione ząbki czosnku, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika. Piecz przez 30 minut. Po tym czasie wyjmij naczynie z piekarnika, zdejmij pokrywkę i przekręć ziemniaki nacięciami do góry. Ich wierzchy posmaruj masłem i zapiekaj kolejne 30 minut.
3. Tak przygotowane wyjmij z piekarnika i lekko przestudź. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na wierzchu każdego ziemniaka rozsmaruj porcję serka Philadelphia z ziołami. Całość posyp posiekaną natką pietruszki i rozmarynem.