Piernikowe muffiny

Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 35 minut

Składniki

  • 400 g serka Philadelphia Milka
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 150 ml mleka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki miodu
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki przyprawy korzennej
  • 4 g proszku do pieczenia
  • 2 g sody oczyszczonej

Sposób przygotowania

1. Piekarnik nagrzej do 180°C. Foremkę do muffinek wyłóż papilotkami.

2. W misce wymieszaj sypkie składniki: mąkę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i przyprawę korzenną. W drugim naczyniu wymieszaj składniki mokre: olej, mleko, jajko i miód. Dodaj składniki mokre do sypkich. Masę wymieszaj za pomocą trzepaczki. Ciastem napełnij papilotki do ¾ wysokości. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz przez 20 minut. Gotowe muffiny przestudź.

3. Serek Philadelphia Milka przełóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdy i udekoruj nim wierzch babeczek.

Mam ochotę na

Sernikowy tort walentynkowy
Sernikowy tort walentynkowy
czas przygotowania: 1 godzina
Nowojorski sernik z pomarańczą
Nowojorski sernik z pomarańczą
czas przygotowania: 1,5 godz.
Kluski z makiem
Kluski z makiem
czas przygotowania: 30 minut
Jajka po szkocku
Jajka po szkocku
czas przygotowania: 25 minut
Grecka zupa cytrynowa
Grecka zupa cytrynowa
czas przygotowania: 40