Piernikowe muffiny

Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 35 minut

Składniki

  • 400 g serka Philadelphia Milka
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 150 ml mleka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki miodu
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki przyprawy korzennej
  • 4 g proszku do pieczenia
  • 2 g sody oczyszczonej

Sposób przygotowania

1. Piekarnik nagrzej do 180°C. Foremkę do muffinek wyłóż papilotkami.

2. W misce wymieszaj sypkie składniki: mąkę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i przyprawę korzenną. W drugim naczyniu wymieszaj składniki mokre: olej, mleko, jajko i miód. Dodaj składniki mokre do sypkich. Masę wymieszaj za pomocą trzepaczki. Ciastem napełnij papilotki do ¾ wysokości. Wstaw foremkę do piekarnika i piecz przez 20 minut. Gotowe muffiny przestudź.

3. Serek Philadelphia Milka przełóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdy i udekoruj nim wierzch babeczek.

Mam ochotę na

Kebab
Kebab
czas przygotowania: 35 minut
Sernik nowojorski z kremowym serkiem
Sernik nowojorski z kremowym serkiem
czas przygotowania: 30 minut + 75 minut pieczenia + czas studzenia
Sernikobrownie
Sernikobrownie
czas przygotowania: 2 godziny + czas studzenia ciasta
Eton mess z pomarańczą
Eton mess z pomarańczą
czas przygotowania: 180 minut
Rolada truskawkowa
Rolada truskawkowa
czas przygotowania: 35 minut (+ czas chłodzenia)