Biszkopt:
Krem:
1. Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawaj partiami cukier, ubijaj po każdym dodaniu. Dodaj żółtka i nadal ubijaj. Do masy wsyp przesiane mąki i delikatnie wymieszaj całość przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
2. Przygotuj krem. W misie miksera utrzyj masło i cukier na puszystą masę. Dodaj serek, ekstrakt waniliowy, barwnik i wszystko zmiksuj. Krem włóż do lodówki na 30-45 minut, aby lekko zgęstniał.
3. Biszkopt podziel na 3 blaty, w dwóch wytnij otwór na cukierki. Ułóż na paterze biszkopt z otworem, nałóż kolejno warstwę kremu, drugi biszkopt z otworem, krem. Do otworu wsyp słodycze. Na wierzch połóż trzeci biszkopt, całość udekoruj kremem i kolorową posypką.