Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Wiosenne tosty z łososiem i ogórkiem
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki
4 tosty pełnoziarniste
100 g wędzonego łososia
6 plastrów ogórka krojonego wzdłuż
50 g serka Philadelphia Light
1 łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania
Pieczywo tostowe grilluj w opiekaczu lub na patelni grillowej, aż będzie rumiane i chrupiące.
Dwa gotowe tosty posmaruj 1/2 serka Philadelphia Light, ułóż na nich łososia skropionego cytryną i przykryj plastrami ogórka.
Na pozostałych dwóch tostach rozsmaruj resztę serka i przykryj nimi te z łososiem i ogórkiem.
Grillowe kanapki przekrój po przekątnej, na trójkąty. Podawaj od razu.
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Light
Nabiał
Ryby i owoce morza
Śniadania/kolacje
Warzywa
Przystawki i przekąski
Inne
Łosoś
Grill
Mam ochotę na
Szukaj
Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto
czas przygotowania: 40 minut
Grillowane skrzydełka z kurczaka w glazurze
czas przygotowania: 35 minut
Masala dosa
czas przygotowania: 45 minut + czas oczekiwania
Gofry
czas przygotowania: 25 minut
Spring rollsy z krewetkami
czas przygotowania: 30 minut