Dip:
Naleśniki:
Farsz:
1. Ryż oraz soczewicę opłucz obficie na sicie. Tak przygotowane przełóż do miski i zalej wodą tak, aby całkowicie przykrywała ziarna. Odstaw na minimum 8 godzin. Następnie odcedź je i zblenduj z czystą wodą (do uzyskania konsystencji klasycznego ciasta naleśnikowego). Do całości dodaj szczyptę soli i zamieszaj. Porcje masy nakładaj na rozgrzaną patelnię z olejem i smaż z obu stron. Przyrumienione naleśniki ułóż na talerzu.
2. Przygotuj farsz: Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na niego soczewicę. Smaż, aż ziarna nabiorą koloru, a następnie dodaj obraną i posiekaną cebulę, kurkumę i przyprawę garam masala. Zamieszaj i smaż na małym ogniu, aż cebula się skarmelizuje. Kolejno dołóż purée z ziemniaków oraz 2−3 łyżki wody. Całość dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny. Na koniec wsyp orzeszki ziemne i dokładnie wymieszaj farsz.
3. Przygotuj dip: ogórek opłucz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Miętę i kolendrę posiekaj. W miseczce wymieszaj serek Philadelphia Original, ogórek, zioła, sok z cytryny oraz kumin. Dip dopraw do smaku solą.
4. Naleśniki podawaj z farszem oraz dipem z serka Philadelphia.