Rozpal grill. Skrzydełka opłucz, usuń lotki i przetnij na pół. Ułóż skrzydełka na kratce i grilluj przez 30 minut.
W tym czasie przygotuj glazurę: wymieszaj w garnuszku syrop z brzoskwini, pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię, sos adobo, pokrojoną papryczkę, sól oraz 1/3 szklanki wody z mąką ziemniaczaną. Zagotuj, cały czas mieszając.
Gdy glazura zgęstnieje, przełóż ją do miski i wrzuć do niej grillowane skrzydełka. Poruszaj miską tak, by wszystkie skrzydełka pokryły się glazurą.
Posyp potrawę świeżą kolendrą i sezamem. Pokrój plastry boczku w kosteczkę i smaż bez tłuszczu, aż będzie chrupiący. Zetrzyj ser cheddar na średnich oczkach tarki, pokrój dymkę.
Wymieszaj boczek, ser, dymkę, kukurydzę z serkiem Philadelphia i dopraw solą oraz pieprzem.