1. Mleko wyjmij wcześniej z lodówki, powinno mieć temperaturę pokojową. Masło roztop w rondelku i odstaw do ostygnięcia.
2. Jajka wymieszaj trzepaczką lub mikserem z cukrem i solą do uzyskania jednolitej masy. Dodaj mleko oraz roztopione masło, wymieszaj.
3. Do masy przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszaj ręcznie lub mikserem na niskich obrotach.
4. Na patelni rozprowadź pędzelkiem kuchennym niewielką ilość tłuszczu. Chochelką nalej porcje ciasta, formując okrągłe placki – na głowę i brzuszek pankejkowego królika. Łyżką uformuj mniejsze placki na uszy i łapki. Smaż pankejki do momentu uzyskania brązowego koloru (około 4 minuty z każdej strony).
5. Serek Philadelphia Original wymieszaj z syropem klonowym.
6. Na talerzu ułóż placki, tworząc kształt królika (jak na zdjęciu). Na łapkach połóż płatki migdałowe. Z serkowego kremu uformuj króliczy ogon, a resztę serka postaw na stole. Podawaj z ulubionymi owocami i świeżo wyciśniętym sokiem.