Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Muffiny z kremem i pajączkami
Ilość porcji:
16
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
250 g mąki tortowej
220 ml mleka
2 jajka
4 łyżki kakao
200 g cukru trzcinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 ml oleju słonecznikowego
150 g serka Philadelphia Original
150 ml śmietany 36 %
2 łyżki cukru pudru
wata cukrowa w kubełkach oraz pajączki konfetti do dekoracji
Sposób przygotowania
Wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cukier.
W drugim naczyniu wymieszaj jajka z mlekiem i olejem.
Mokre składniki wlej do suchych i wymieszaj.
Ciasto wlej do papilotek na muffiny.
Piecz w temperaturze 200 st. C przez 20 minut.
Śmietanę ubij z serkiem i cukrem pudrem.
Muffiny udekoruj kremem serkowym oraz watą cukrową i pajączkami.
UWAGA: PAJĄCZKI NIE SĄ JADALNE I PRZED SPOŻYCIEM MUFFINEK NALEŻY JE ŚCIĄGNĄĆ Z DESERU!
Znajdź podobne dania:
Philadelphia Original
Halloween
Nabiał
Kuchnia amerykańska
Desery i wypieki
Dla dzieci
Inne wypieki
Mam ochotę na
Szukaj
Tort szwarcwaldzki
czas przygotowania: 70 minut + czas studzenia
Domowe nachosy z dipem
czas przygotowania: 40 minut
Nuggetsy z serkowym dipem
czas przygotowania: 25 minut
Sałatka z cukinią
czas przygotowania: 25 minut
Bajgiel z omletem i chrupiącym boczkiem
czas przygotowania: 15 minut