Muffiny z kremem i pajączkami

Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 250 g mąki tortowej
  • 220 ml mleka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki kakao
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 ml oleju słonecznikowego
  • 150 g serka Philadelphia Original
  • 150 ml śmietany 36 %
  • 2 łyżki cukru pudru
  • wata cukrowa w kubełkach oraz pajączki konfetti do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cukier.
  2. W drugim naczyniu wymieszaj jajka z mlekiem i olejem.
  3. Mokre składniki wlej do suchych i wymieszaj.
  4. Ciasto wlej do papilotek na muffiny.
  5. Piecz w temperaturze 200 st. C przez 20 minut.
  6. Śmietanę ubij z serkiem i cukrem pudrem.
  7. Muffiny udekoruj kremem serkowym oraz watą cukrową i pajączkami.

UWAGA: PAJĄCZKI NIE SĄ JADALNE I PRZED SPOŻYCIEM MUFFINEK NALEŻY JE ŚCIĄGNĄĆ Z DESERU!

Mam ochotę na

Tort szwarcwaldzki
Tort szwarcwaldzki
czas przygotowania: 70 minut + czas studzenia
Domowe nachosy z dipem
Domowe nachosy z dipem
czas przygotowania: 40 minut
Nuggetsy z serkowym dipem
Nuggetsy z serkowym dipem
czas przygotowania: 25 minut
Sałatka z cukinią
Sałatka z cukinią
czas przygotowania: 25 minut
Bajgiel z omletem i chrupiącym boczkiem
Bajgiel z omletem i chrupiącym boczkiem
czas przygotowania: 15 minut