Terrina z łososiem

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 625 g serka Philadelphia Light
  • 200 g plastrów wędzonego łososia
  • 250 g paluszków surimi
  • 1 awokado
  • 20 g chrzanu
  • 15 ml soku z cytryny
  • 5 g startej skórki z cytryny
  • 5 g czerwonego pieprzu ziarnistego
  • 3 g nasion czarnuszki

Sposób przygotowania

  1. Serek Philadelphia Light wymieszaj z chrzanem oraz 1 łyżką soku z cytryny. Awokado obierz, pokrój w grube paski i skrop pozostałym sokiem.
  2. Podłużną foremkę o długości 23 cm wyłóż folią spożywczą, a następnie poukładaj w niej plastry łososia. Środek wypełnij serkiem wraz z awokado ułożonym wzdłuż foremki. Na wierzchu ułóż paluszki surimi.
  3. Wstaw formę do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu foremki umieść ją do góry dnem na talerzu i zdejmij z uformowanej terriny. Delikatnie ściągnij folię spożywczą.
  4. Wierzch potrawy posyp startą skórką z cytryny, czerwonym pieprzem oraz czarnuszką.

Mam ochotę na

Arancini
Arancini
czas przygotowania: 30 minut
Wellington z łososiem i szpinakiem
Wellington z łososiem i szpinakiem
czas przygotowania: 60 minut
Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto
Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto
czas przygotowania: 40 minut
Tarta czekoladowa
Tarta czekoladowa
czas przygotowania: 65 minut
Sałatka z kwiatami
Sałatka z kwiatami
czas przygotowania: 10 minut