Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Przelicznik kulinarny
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Konkurs
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Rogal maślany ze śmietankową pastą jajeczną i miodowym boczkiem
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki
4 jajka ugotowane na twardo
125 g serka Philadelphia z ziołami
1 ogórek korniszon
1 pęczek szczypiorku
1 łyżeczka chrzanu
sól i pieprz
2 rogale maślane
4 plastry boczku
1 łyżeczka miodu
2 garście sałat
2 łyżki serka Philadelphia z ziołami
¼ ogórka gruntowego
Sposób przygotowania
Jajka obierz i rozgnieć widelcem, korniszona pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj i połącz z resztą składników.
Dodaj serek, chrzan, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na suchej patelni obsmaż plastry boczku, na koniec posmaruj miodem.
Rogale przekrój wzdłuż, dół rogala posmaruj dość grubo pastą jajeczną. Obłóż sałatami i plastrami boczku.
Ogórka pozbaw gniazda nasiennego i pokrój w słupki, ułóż pomiędzy boczkiem.
Górną część rogala posmaruj serkiem, przykryj dolną połowę i od razu podawaj.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Philadelphia z ziołami
Mięso
Śniadania/kolacje
Warzywa
Liściowe
Wieprzowina
Mięso smażone
Jajka
Mam ochotę na
Szukaj
Sałatka z pomidorów i awokado
czas przygotowania: 15 minut
Focaccia z boczkiem i oliwkami
czas przygotowania: 2,5 godz. (1 godz. na wyrośnięcie ciasta)
Bánh mì z imbirowym boczkiem
czas przygotowania: 25 minut
Galetes bretonnes (naleśniki gryczane)
czas przygotowania: 25 minut
Souvlaki
czas przygotowania: 35 minut + czas chłodzenia