Rogal maślany ze śmietankową pastą jajeczną i miodowym boczkiem

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 125 g serka Philadelphia z ziołami
  • 1 ogórek korniszon
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól i pieprz
  • 2 rogale maślane
  • 4 plastry boczku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 garście sałat
  • 2 łyżki serka Philadelphia z ziołami
  • ¼ ogórka gruntowego

Sposób przygotowania

  1. Jajka obierz i rozgnieć widelcem, korniszona pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj i połącz z resztą składników.
  2. Dodaj serek, chrzan, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Na suchej patelni obsmaż plastry boczku, na koniec posmaruj miodem.
  4. Rogale przekrój wzdłuż, dół rogala posmaruj dość grubo pastą jajeczną. Obłóż sałatami i plastrami boczku.
  5. Ogórka pozbaw gniazda nasiennego i pokrój w słupki, ułóż pomiędzy boczkiem.
  6. Górną część rogala posmaruj serkiem, przykryj dolną połowę i od razu podawaj. 

Mam ochotę na

Sałatka z pomidorów i awokado
Sałatka z pomidorów i awokado
czas przygotowania: 15 minut
Focaccia z boczkiem i oliwkami
Focaccia z boczkiem i oliwkami
czas przygotowania: 2,5 godz. (1 godz. na wyrośnięcie ciasta)
Bánh mì z imbirowym boczkiem
Bánh mì z imbirowym boczkiem
czas przygotowania: 25 minut
Galetes bretonnes (naleśniki gryczane)
Galetes bretonnes (naleśniki gryczane)
czas przygotowania: 25 minut
Souvlaki
Souvlaki
czas przygotowania: 35 minut + czas chłodzenia